Language:

Mesaj

Porolissum Fest 2018

La porțile de fier ale Daciei

O întoarcere în timp, două zile de festival cu tabere militare, ateliere interactive, demonstrații de luptă, gastronomie antică.

 

Citește mai departe...

Porolissum Fest 2015

POROLISSUM FEST 2015

 

POROLISSUM FEST

CUCERIREA ȘI ABANDONAREA DACIEI

Pentru prima dată la Porolissum se vor confrunta toate trupele de reconstituire a antichităţii din România

RETRĂIEŞTE ISTORIA ALĂTURI DE NOI!

 

Citește mai departe...

Porolissum Fest 2014

Retrăiește istoria alături de noi!

,,UN ÎMPĂRAT ROMAN LA POROLISSUM”

Festivalul de reconstituire istorică „Porolissum Fest”, organizat de mai mulţi ani de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău la Complexul Arheologic de la Moigrad – Porolissum, a avut loc in perioada 16 - 17 August! Pentru cei prezenți la eveniment, a fost o adevărată lecție de istorie!

 

Citește mai departe...

Porolissum Fest 2013

DACI vs. ROMANI. 1925 DE ANI DE LA PRIMELE CONFRUNTĂRI

Proiectul AFCN (Administraţia Fondului Cultural Român) „Porolissum Fest-Daci vs. Romani. 1925 de ani de la primele confruntări” şi-a propuns realizarea unei manifestări culturale şi în scopul promovării patrimoniului cultural antic, desfăşurată în comunele Mirşid şi Creaca, într-un spaţiu geografic încântător, încărcat de istorie. Este vorba, mai precis, despre complexul arheologic Porolissum, suprapus de hotarele celor două comune amintite şi de proprietatea de 200ha a Consiliului Judeţean Sălaj.

 

Citește mai departe...

Porolissum Fest 2012


POROLISSUM FEST 2012
Proiectul finanţat de către Administraţia Fondului Cultural Naţional „Porolissum Fest-romani şi barbari la graniţa de nord-vest a Daciei” şi-a propus realizarea unei manifestări culturale şi ştiinţifice în scopul promovării patrimoniului cultural antic, desfăşurată într-un spaţiu geografic încărcat de istorie, Complexul Arheologic Porolissum.

 

Citește mai departe...

Porolissum Fest 2011


La împlinirea a 1910 ani de la prima mare confruntare dintre daci şi romani sub egida Porolissum Fest, în data de duminică 24 iulie 2011, în Complexul Arheologic Porolissum, începând cu ora 12, în Amfiteatru, continuând apoi în faţa Porţii Praetoria, au putut fi urmărite demonstraţiile şi parada trupelor de reenactment participante la eveniment (Terra Dacica Aeterna-Cluj, Vulturii din Călata, Lupii Pustei-Oradea, COHORS III Campestris-Zalău, Lupii Daciei-Zalău).

 

Citește mai departe...