Language:

Mesaj

Festivalul Zilele Romane 2012

În anul 2012 Festivalul Roman Zalău Porolissum a avut loc în 21 - 23 septembrie. Soldați, gladiatori, vestale, dansatoare, locuitori ai vechiului Imperiu Roman au putut fi văzuți plimbându-se, demonstrațiile de luptă ale legiunilor sau cohortelor sunt spectacole în care istoria poate fi atinsă și încercată. Echipamentele de luptă sunt o realitate.

 

Privitorii au avut parte de o reală lecție de istorie antică. Au fost recreate și scene de bătălie între romani și așa zișii "barbari", fie daci, fie alte popoare. Pentru cei care sunt mai interesați de aspectele vieții cotidiene ale unui cetățean roman, prezentarea unei școli de gladiatori poate fi un element atractiv; mai mult, spectatorii își pot arăta preferința pentru vreun gladiator sau altul, decizând în finalul luptei asupra soartei învinsului. Dansuri, spectacole de teatru, demonstrații de meșteșuguri și de gastronomie specifică vin să întregească spectacolul. Iar dacă tot acest spectacol nu este destul de convingător, puteți încerca să vă căsătoriți în stil roman.

 

Festivalul Roman Porolissum este o călătorie în timp, o ocazie de a învăța despre istoria unuia dintre cele mai mari imperii ale omenirii. Festivalul are un pronunțat caracter educativ și interactiv, ceea ce îl scoate din sfera evenimentelor de masă obișnuite.