Language:

 
Romn? (Romnia)English (United Kingdom)

 

Clădire publicã din vicus-ul militar

Clădire publicã din vicus-ul militar, amplasatã în vecinãtatea templului lui Liber Pater şi mai apoi a lui Bel. Edificiul este apreciat ca fiind loc de adunare pentru adoratorii celor doi zei şi a fost construit la sfârşitul sec. II, începutul sec. III p.Chr.

Citeşte mai mult...

 

Clãdiri spaţii comerciale

Clãdiri din vicus-ul militar destinaţia edificiilor a fost în principal cea de spaţiu comercial (prãvãlii). Activitatea de comerţ s-a desfãşurat însã în structura unei clãdiri locuinţã.

Citeşte mai mult...

 

Clădire-locuinţă

Clădire-locuinţă ce făcea parte din aşezarea civilă(vicus) a castrului. Construită cu zid de piatră şi acoperiş cu învelitoare din ţigle şi olane edificiul prezenta un porticus. Încăperile dinspre drum erau spaţii comerciale - prăvălii, ce aveau la subsol pivniţe ca spaţii de depozitare a produselor marfă.

Citeşte mai mult...

 

Tronson al Drumului Imperial

Tronson al drumului imperial ce lega oraşul Porolissum, capitala provinciei Dacia Porolissensis de Napoca (Cluj-Napoca), Potaissa (Turda), Apullum (Alba Iulia), Ulpia Traiana Sarmisegetusa, Tibiscum (Caransebeş), Drobeta Turnu Severin şi peste podul de la Drobeta, de Roma.

Citeşte mai mult...

 

Clădire-locuinţă

Clădire-locuinţă ce făcea parte din aşezarea civilă (vicus) a castrului. Construită cu zid de piatră şi acoperiş cu învelitoare din ţigle şi olane edificiul prezenta un porticus.

Citeşte mai mult...

 

Cele două clădiri de locuit

Cele două clădiri de locuit, cu 4 şi 7 camere dintre care 3 şi 5 erau încălzite prin sistemul de circulaţie a aerului cald pe sub podea, sunt amplasate de-a lungul drumului principal al oraşului POROLISSUM şi aparţin unui cartier rezidenţial.

Citeşte mai mult...

 

Clădire Reşedinţă Familială

Clădire reședință familiară compusă din 5 camere dintre care, 3 sunt încălzite cu sistemul de încălzire de tip hypocaustum (aer cald care circulă pe sub podea).

Citeşte mai mult...