Language:

 
RomÔn? (RomÔnia)English (United Kingdom)

 

Via Decumana

Drum ţn structura intern? a castrului ce asigura leg?tura ţntre cl?direa comandamentului ?i porta decumana. A fost construit din dale de piatr? a?ezate pe o infrastructur? de nisip ?i prundi?. Era delimitat lateral de rigole pentru evacuarea apei pluviale.

 

Via Praetoria

Drum ├«n structura intern─â a castrului ce asigura leg─âtura ├«ntre Porta Praetoria ┼či cl─âdirea comandamentului.

A fost realizat din dale de piatr─â pe o infrastructur─â de nisip ┼či prundi┼č si reprezint─â unul dintre cele mai importante drumuri interne ale castrului.

Cite┼čte mai mult...

 

Porta Decumana

Poart─â de acces ├«n castru, amplasat─â pe latura din spatele cl─âdirii comandamentului era caracterizat─â prin dou─â bastioane cu ie┼čindul semirotunjit, ce flancau accesul spre castru.

Cite┼čte mai mult...

 

Porta Principalis Sinistra

Poart─â de acces ├«n castru amplasat─â pe latura sa stang─â, este caracterizat─â prin dou─â bastioane cu ie┼čindul semicircular, ce flancau accesul simplu spre fortifica┼úie.Construite ├«n piatr─â, bastioanele aveau parter ┼či etaj, ce se ridica deasupra zidului de incint─â care era crenelat. Cele dou─â bastioane aveau acoperi┼č cu ├«nvelitoare de ┼úigle ┼či olane.

 

Porta Praetoria

Porta Praetoria - poart─â de acces ├«n castru, se g─âsea pe latura din fa┼úa cl─âdirii comandamentului ┼či era orientat─â spre zona de responsabilitate a trupelor cantonate ├«n castru, respectiv spre grani┼ú─â.

Cite┼čte mai mult...

 

Principia

Principia (clădirea comandamentului) reprezintă construcţia de referinţă a castrului.

Edificiul monumental, pozi┼úionat central ├«n structura intern─â a fortifica┼úiei principia avea o curte interioar─â pavat─â cu ├«nc─âperi ┼či potice laterale.

Cite┼čte mai mult...

 

Bazin de ap─â

Bazin de ap─â ÔÇô (situat la 490m altitudine) - ini┼úial un gr├ónar (horreum) - construc┼úie care a fost transformat─â ulterior ├«ntr-o cistern─â.

Cite┼čte mai mult...

 

Turn de colţ de nord

Element de sistem defensiv a castrului amplasat în colţul de nord. Turnul se prezintă sub forma unui bastion impozant ce marca colţul fortificaţiei.

Cite┼čte mai mult...

 

Porta Principalis Dextra

Poart─â de acces ├«n castru, amplasat─â pe latura sa dreapt─â. Poarta era caracterizat─â prin dou─â bastioane cu ie┼čindul semicircular, ce flancau accesul simplu ├«n fortifica┼úie. Construite ├«n piatr─â bastioanele, aveau parter ┼či etaj ce se ridicau deasupra zidurilor de incint─â care era crenelat. Acoperi┼čul celor dou─â bastioane era format de o ├«nvelitoare din ┼úigle ┼či olane.

 

Via Principalis

Drum ├«n structura intern─â a castrului, ce asigura leg─âtura ├«ntre cele dou─â por┼úi principales. A fost construit din dale de piatr─â a┼čezate pe o infrastructur─â de prundi┼č ┼či nisip. Era delimitat lateral de rigole, pentru evacuarea apei pluviale.